joi, 31 martie 2011

Despre vinuri

Lumea vinului este una complexă pentru necunoscători. Combinaţiile de gusturi şi mirosuri, precum şi varietatea soiurilor, intimidează pe cei care nu se pricep la aşa ceva. Adevărul este că această lume a vinului nu trebuie să pară complexă şi greu de înţeles, şi dacă ai câteva noţiuni de bază te poţi descurca de minune.
Acest mic ghid te va ajuta şi îţi va prezenta câteva soiuri pe care ar trebui să le ai în dulăpior. Vei înţelege mai multe despre vinuri şi despre cum să le asortezi la mâncare.

Vinul (din latină :vinum „viță”) este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă. Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se păstrează.
Nu se pot numi „vinuri” băuturile obținute prin fermentația unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc, prin cuvântul vin înțelegându-se întotdeauna vin de struguri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu