joi, 31 martie 2011

Vinuri albe si Vinuri rose


Vinuri albe

Chardonnay
Descriere: Dacă ai invitaţi la cină şi vrei să le serveşti vin alb, nu dai niciodată greş cu Chardonnay. Este unul dintre cele mai populare vinuri albe deoarece este un vin echilibrat. De la un Chardonnay te poţi aştepta la arome de mere sau pere, în plus faţă de vanilie şi unt.
Merge cu: Chardonnay este celmai popular în California, şi poate de aceea se asortează cel mai bine cu stilul de bucătărie californiană. Gândeşte-te la pui la grill, somon, scoici, sau avocado.

Sugestie: Salices Chardonnay 2004 se vinde la un preţ de 13 dolari sticlă şi este un Chardonnay francez cu arome de piersică, măr, banana, sau miere. Este excelent cu pui la grătar
.

Vinurile rose


Descriere: Aceste vinuri, după cum o sugerează şi numele, au culori ce merg mai mult spre roz. Culoarea lor vine dintr-un soi de struguri roşii. Există o tehinica specială cu ajutorul căreia se transfera din pigmentul strugurilor în vin, pentru a ieşi această culoare frumoasă. Aceste vinuri au devenit mai cunoscute în anii 80, când vinurile albe erau la putere, iar producătorii încercau să scape de surplusul de struguri roşii. Rezultatul au fost vinurile rose, care uneori sunt făcute din amestecuri de vin roşu cu vin alb - ştiţi însă cumse spune: nu încercaţi asta acasă.
Aceste vinuri sunt în general uşoare şi dulcegi, cu toate că unele pot fi chair foarte seci. Nume de asemenea vinuri: Blanc de Pinot Noir, Cabernet Blanc, White Zinfandel, Pinot Gris, sau Vin Gris.

Merge cu: Aceste vinuri, fiind uşoare şi dulci, merg extraordinary de bine cu mâncărurile condimentate - bucătăria latină sau asiatică. Bineînţeles că nu este indicat să bei rose la un bol de chili.

Sugestie: Henry of Pelham Rose se vinde cu circa 10 dolari sticlă; este un rose canadian destul de uscat şi acid. Este un rose de vară, şi un partener excelent pentru somonul la grătar sau salată de fructe de mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu