joi, 31 martie 2011

Vinuri rosii

Vinuri roşii

 

1.Cabernet Sauvignon
Descriere: Acesta este unul dintre cele mai cunoscute vinuri roşii. Cabernet Sauvignon este recunoscut pentru gustul şi aroma desăvârşite; este bogat, intens, cu puţin gust de cireşe sau ierburi aromate. Când laşi puţin vinul în cupă şi te uiţi la el vei observa nuanţe de afine sau stejar.
Sugestie: Pentru 13 dolari sticlă, Albamar Cabernet Sauvignon Reserve este o alegere fină. Este un Cabernet cilian şi are arome de fructe negre, petale de trandafir, sau coajă de portocală. Este un vin foarte sec, cu bogate arome de fructe şi foarte puţin acid tanic. Merge extraordinar împreună cu nişte ciuperci făcute la grătar .            
2.Merlot
Descriere: Merlot este poate cel mai accesibil vin roşu pentru cei care nu sunt iniţiate în aceste taine, şi are gust de ierburi aromate. Mai puţin sec decât Cabernet Sauvignon, Merlot are tente de afine, prune, ciocolată şi vanilie.
Merge cu: Merlot este un vin versatil. Îl pot asorta la o mâncare nu prea aromată, dar merge excellent şi dacă mănânci vita sau miel. La fel de bine merge şi la o masă pe care ai o rata gătită cum trebuie. De asemenea, Merlot merge cu mâncărurile italiene consistente.
Sugestie: Un Merlot din Spania, Gran Toc Hill Reserva 2000, poţi să-l iei la circa 17 dolari. Merge excelent cu salată de ciuperci sau cu careen de vită prăjită.
3.Pinot Noir
Descriere: Dacă ne referim la îndrăzneala, Pinot Noir este cu o treaptă mai jos decât Merlot. Pinot Noir este un vin roşu uşor şi delicat, dar complex. Culoarea să poate fi de la roşu deschis la roşu închis, iar în general are aromă de cireşe.
Merge cu: Pinot Noir merge foarte bine la o masă cu somon, miel, pui, şuncă, sau carne de porc. Bucătăria clasică franceza are mâncăruri bazate pe consumul de Pinot Noir, precum
  celebrul "coq au vin" - pui gătit în vin roşu. Acest vin merge de obicei cu mâncăruri simple, dar bogate în vitamine.
Sugestie: La 14 dolari sticlă, poţi încerca un Twin Fin California Pinot Noir. Acest vin are o concentraţie mică de tanin, o culoare de rubin şi arome de cireşe sau vanilie. Serveşte-l cel mai bine când este uşor răcit şi asortează-l cu un aperitiv bun sau cu ton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu